October 22, 2012

Random Post :3

Assalamualaikum,

Wow, lama lagi tak update. Hello, how you doing. Blog ni dah macam terbiar. Tak buka-buka. Tutorial pun dah tak buat-buat. Kesiaaaan. Err, actually I tak tau nak post apa. So that's why title 'Random Post'. /awkward\

So, sekarang dah October. Time flies too fast. I fell like just yesterday I watch the fireworks on TV masa awal tahun hari tu. English bersepah. Lantak lah! And blog ni pun macam ni je lah. Malas nak edit yang selebih nya. Dah hilang minat sangat sekarang ni.

Korang minat One Direction tak? Kalau minat, kita sama lah. Sep! Korang dah dengar lagu Live While We're Young diorang? Best? Well, kita yang cipta lagu tu. Serious!! x) I sekarang tengah update sambil dengar lagu tu lah. Haha. Btw, Harry kita punya tau. Jangan ambik. Yes, memang I kedekut. Ada masalah?

Btw, sekarang ni musim peperiksaan akhir tahun. For adik-adik Form 1, kami ucapkan padan muka sebab tak ada periksa T____________T Okay, korang untung k. And I belum study apa pun lagi. Esok periksa Sejarah. Hari ni Seni. Sejarah masuk bab form 1. Banyak sayang oiii. Kesian kitorang.

Untuk perenggan yang ni pula I nak cakap pasal Harry Potter. Juts for those yang belum tahu. I dah tukar link Tumblr tau. Buka jangan tak buka! Wajibun! LINK. I ship Dramione. Korang tau kan. Draco + Hermione. I tak suka sangat Romione /Ron+Hermione\ sebab Ron tak handsome sangat. At least yang jadi Draco tu m one and only Tom Felton. Dia handsome nak mati. Kaaaan!

Untuk perenggan yang ni, I nak cakap yang I dah penat menaip. I nak kena pergi sekolah sekarang sebab ada kelas Arabic. Kita ambik KAA k. Okay, dah lambat gila dah ni. Assalamualaikum, tak jawab dosa, kalau jawab SAYANG ;)

August 31, 2012

Syawal Changed Tadaaa


Assalamualaikum,

Wowowow. Welllz like usually lama gila tak update blog kan. Dah berapa bulan dah. Berhabuk sungguh la weii /kecek kelate kejap/. So how's your raya? Happening? If so, let's do Gangnam Style! Haha merepek kerepek geletek sebentar bersama Ayamas. Erkk, apakah?

Okay straight to the point. Dalam menghadapi beberapa hari yang sukar ni /tak pun, saja nak bagi dramatik/ , saya banyak mengabaikan keadaan blog saya ni. Jadi beberapa hari yang lalu saya terfikir untuk membawa sedikit perubahan besar kepada blog ini. Erkk, k why ayat formal semacam? Oh whatever!

Tak de, dalam minggu lepas I edit blog ni. Dulu I guna Classic Template kan? Now dah guna Denim. Well, actually ada beberapa masalah bila pasang Denim balik macam post Tuto/Freebies tak boleh nak buka. Tak percaya try buka. So far belum jumpa lagi jalan penyelesaian. Kalau korang tau tolong bantu saya TT___TT

First2 tu tukar Simple sebab nak try something new. Then tetiba jadi macam tu. Ingat bila tukar Denim dah elok balik. But still the same. Ehey, mana ada sakit hati kan! So, lepas I edit semua benda rupa dia jadi macam ni...


Tadaaa. Ada nampak macam cerita Harry Potter kan. Tapi tadi I tukar color blue macam yang korang semua nampak sekarang ni. Actually I just want your opinion. Mana lagi okay, yang sekarang or yang hitam macam dalam gambar tu? Kalau nak yang hitam, I still ada lagi kot code2 dia.

So, tu je lah yang nak I kongsikan dengan uolss semua /eh sorry tergedik/. Dah tak ada apa nak cakap. Oh btw, good luck for those UPSR candidates and korang semua yang nak ambik ujian penggal ke-2 lepas ni. Aku tak baca buku lagi. Dah lah banyak nak kena masuk. Pftt. I wish there is no school -.-'


July 12, 2012

I'm Back.

Assalamualaikum,

Wow. Lama nya kita tak update blog. Hehehe. I'm so sorry. Kita asyik sibok dengan Twitter nowadays. Tak ada masa nak bukak blog. Dah terbiar. Dekat Cbox pun orang pelik-pelik yang hantar message. Pftt. I layan sebenarnya. Bilangan Followers pun dah ter-stop >///<

Umm, actually kita tak tau nak cerita apa dekat korang. Saja je nak update after sebulan kan. Hurm, last week kan, sekolah kitorang ada buat Hari Terbuka. You know, ambil report card. My mum yang tolong ambil kan. I dapat number 13. Yeah teruk kan!


3B 6C. Actually memang I malu nak upload tapi bukannya ada orang baca pun kan so tak kesah lah. Oh my gucci. My mum marah gila. Dalam 3 hari kot kitorang tak tegur. Bergaduh sebab result yang kita dapat. But now kitorang dah okay sikit.

My mum pergi Japan last Saturday. Hari ni baru dia balik Malaysia. Seriously I miss her. Yeah, siapa tak rindu mak sendiri kan. Orang gila pun rindu mak dia juga :) Hopefully dia balik bawak souvenir for us. Macam masa kita darjah satu dulu kan, dia pernah pergi Japan with my dad. Ada kerja dekat sana, bila balik Malaysia, hambek kau! Dekat 2 beg barang diorang beli untuk kitorang. Beg tu kalau kecik tak pe. Ni macam beg Ikea tu. Alahai, beg kuning besar gedabak tu. Hehehe.

Kalau boleh kita nak cerita pasal crush kita pula. Tapi takut if my dad read this. Habis aku. Hihihi. Umm, pendek nya post kali ni. Kan? Sorry, kita nak pergi breakfast ni. Then nak kena sidai kain and then siap pergi sekolah. Bubye. Wassalamualaikum

June 17, 2012

Kejohanan Balapan dan Padang SMKLK ke-22

Assalamualaikum,

Alright firstly 'Selamat Menyambut Israk Mikraj' and Happy Fathers Day to my beloved daddy. I love you so much. Thank you for take care of me, send me to school, buy me the ice-creams and so on. Without you, I'm nothing in this world. So, thank you again. You've been a great father in the world.

Tadi, sekolah kitorang mengadakan Kejohanan Balapan dan Padang kali ke-22. Well, you know what's that mean so I don't need to membebel so panjang. Kitorang tak buat dekat sekolah, tapi dekat UIAM Sungai Pusu. Oh my, it was really, really, really an awesome day. ♥

This morning, I woke up at 5. Yeah, awal kan? I know. Dah siap mandi tu semua, kitorang gerak lah pergi sekolah at 6. Kitorang tak terus pergi ekolah, kitorang singgah 7E sekejap beli breakfast untuk makan dalam bus. At that time kereta memang sikit sampai boleh kira dengan jari. So my dad bawak kereta macam orang mabuk and we was like 'Oh yeah! This road is ours!' . x) MY dad is awesome and I know it!

Kitorang start bergerak pergi UIA tu dalam pukul 7.30 I think. There were about 16 buses waiting for us. Oh btw, I PPIM, datang sana untuk perbarisan sahaja. Kitorang naik first bus sebab kitorang berbaris dekat dengan pagar sekolah. Alhamdulillah, perjalanan kitorang lancar. Tak jauh pun stadium UIA tu dengan sekolah, dalam 15-20 minutes sampai lah. Lagipun tak banyak kereta kan on Sunday.

Bus kitorang paling first arrived at the stadium. So kitorang lari-lari je lah macam orang gila. Alahai, cikgu je yang nampak. Bila semua dah sampai kitorang berkumpul bawah terowong. Ready-II segala bagai. Then tepat 8.30 kitorang start perbarisan. First, Pandu Puteri jalan dulu then baru PPIM. Time kitorang dah about 20-30 langkah tu tiba-II hujan turun. Urghh, hebak! Hujan turun pagi-II, time kitorang tengah kawad. Kitorang KERING masa tu. Sejuk gila. Terbatuk-batuk aku.

Dah habis perbarisan, kitorang breakfast. Beli makanan pakai coupon. After that acara larian 1800 meter terbuka lelaki. Ada seorang abang ni nama dia Abe, from Marikh (merah) lari laju gila. And dia olahragawan untuk tahun ni. Untunglah dapat lari.... Dalam pukul 12 macam tu, baru lah kehangatan mula terasa. Stadium tu bising gila. Campur tolak darab bahagi suara aku sekali lah kan. Aku asyik jerit 'GO ZUHRAH! LAJU ZUHRAH! SIKIT JE LAGI ZUHRAH! ZZUUHHRRAAHH!!!!'. Well, Zuhrah rumah biru and aku rumah biru. x)

Aku rindu gila siang tadi. Memang aku tak reti duduk diam. Walaupun tengah hari tu terik tapi best. Miss that moment like orang gila. Seriously, what I miss a lot is the time aku asyik menjerit bagi sokongan lah kan. Memang once in the year lah aku boleh jerit that louder. Oh and, 'beliau' rumah Zuhrah juga. Alhamdulillah -o-

Actually I tod boleh upload gambar-gambar tadi masuk blog tapi aku tak bawak camera and yang tukang tangkap gambar tu jenis yang jarang dekat dengan computer T_T Nanti bile dah dapat gambar-II tu aku upload *SANGAT*. Banyak lagi yang aku nak cerita sebenarnya tapi aku dah letih sangat. Penat sangat siang tadi. But memang fun gila!

Bila last-last tu kan, time nak umumkan segala pemenang kitorang disuruh berkumpul ikut rumah sukan masing-masing. Ada 4 rumah sukan macam yang korang tau. Zuhrah(biru) Musytari(kuning) Zuhal(hijau) and Marikh(merah). Happening gila time tu. Oh nak cerita mascot pulak. Untu rumah Zuhrah mascot dia 'Angry Bird', Musytari 'Spongebob', Zuhal 'Hulk and Marikh 'Werewolf'. Very creative idea I think.

Sekian-sekian-sekian diorang umumkan pemenang. Untuk perbarisan unit beruniform tempat ketiga PPIM, second Pengakap and first Kadet Polis. Untuk perbarisan rumah sukan pulak forth place Zuhal, third place Musytari, second pplace Zuhrah and first place Marikh. Marikh punya memang gempak. Tak tipu. Bangga Adawiyah kita! Zuhrah memang banyak kali menang, so secara terang lagi bersuluh, Zuhrah adalah juara untuk tahun ni! Yes, sila bagi tepukan sikit untuk aku yang setia menyokong! Pftt...

Just kidding. Anyway, congratulation to the winner. Yang kalah jangan sedih Dah adat pertandingan, sentiasa ada menang dan sentiasa ada kalah. Next year try beat us if you dare! xD Oh, balik memang penat gila. Rindu sangat siang tadi. Rasa macam nak rewind balik semua benda tu. I didn't feel enough men! Aku suka menjerit macam orang gila tadi. Muka aku pun dah hitam akibat berjemur tengah panas.

Alright, aku memang tak tau macam mana nak akhiri post aku so Wassalamualaikum. See ya' next time. Muah kiri Muah kanan Muah kiri balik! :'D

June 14, 2012

SPONTANEOUS THURSDAY

Roses are red violets are blue, faces like yours belong in the zoo. Don't be mad, I'll be there too. Not in the cage but laughing at you. x)


June 13, 2012

Wordless Wednesday


I'm hungry like crazy T,T

June 10, 2012

Freebies: Background Part 2

Assalamualaikum,

Second freebies for today. Kali ni background pula. All this backgrounds actually I download dekat mana entah. Semak je dalam file aku so ingat nak bagi kat korang. Sharing is caring >///< Oh, macam biasa diWAJIBkan credit sebab aku dah berpenat tunggu semua benda alah ni siap download. -,-'







Next time aku upload lebih banyak. Okay, bye. Je t'aime ♥

Freebies: Doodle Part 3

Assalamualaikum,

Freebies again. Dah lama tak buat doodle untuk korang. /okay, baru beberapa hari lepas aku buat\. Ada dua. Satu yang dah siap and satu kosong untuk korang edit sendiri.


Yang ni untuk korang edit sendiri.


Untuk doodle-II ni semua korang diWAJIB untuk credit. Penat aku buat weh... -,-'

June 9, 2012

It's Okay, We'll Meet Again :')

Assalamualaikum,

Hurmm, It has been a long time ago since I last write a long stories down here, huh? =) Well, I think I wanna share with you guys about my holiday stories. Weee~~ Better cerita cepat-II before our holiday end. Because, kalau time sekolah memang jarang I close with my laptop. No, my father's laptop.

Our holiday start on June 1st, hurrm, Yup. Time tu, kitorang pergi kenduri kahwin kawan office ayah. Dekat Kuala Pilah, bloody-hell.... Traffic jam memang tak boleh panjang lagi sebenarnya. Time masih kat KL, kat highway tu kan, jalan sebelah yang jam gila tau, bila dah masuk Seremban start lah stuck kat tengah jalan. Kitorang duduk dalam kereta about 4 hours since pukul 12.00 noon -,-' Tired gila weh.

Ikut kad jemputan tu, kenduri habis pukul 4. Great kan! Sebab, pukul 4 tu lah kitorang baru sampai. Actually untung juga sebab senang nak cari tempat duduk. First-II sampai tu memang segan sebab ye lah, lambat sampai tapi still nak makan kan. Cover je muka time tu. Haishh.

After habis kenduri, kitorang pergi cari hotel untuk stay malam tu. Hell yeah, malam tu baru jumpa hotel yang ada bilik kosong! Hurmm, kalau tak silap nama hotel tu Klana Resort. Betul kan? Bilik kitorang number 805. *perlu bagitau -,-' * Dah siap check-in and kemas barang-II bawak masuk dalam bilik, kitorang ready pergi dinner. Alahai, dinner dekat kedai mamak je pun.

Dah habis makan, kitorang balik lah bilik. My parent kata diorang nak pergi dating. So, kitorang tak kesah lah kan. Bila diorang dah keluar, I sebagai leader adik-beradik I pergi berdiri atas katil sambil karaoke. I nyanyi kuat gila sambil dibantu oleh dua orang adik perempuan I. Kitorang nyanyi Hero by Mariah Carey, Untuk Dia and Terukir di Bintang. Best weh. Pukul 1 baru start tidur.

Bangun je pagi tu, tak sempat nak mandi, terus terjun swimming pool. Hey, of course! Swimming Pool tu betul-II depan bilik kitorang. Time tu, family kitorang antara yang first terjun. Maybe sebab yang lain belum bangun. Kitorang bangun time tu pun awal gila. Excited sangat kot. Bila dah habis breakfast and whatever, kitorang kemas lah barang and balik KL.

Another story, guess what my dear!!! Last Thursday birthday I okay! June 7th 2012. I've got a lot of wish from my friends. Okay, and for present I got perfume from my mom, new handbag and new wallet. Not much but they're gorgeous ♥

That evening, kitorang pergi airport for sambut kepulangan my grandparent and aunties and uncles from Mecca. Diorang buat umrah sempena cuti ni. Alhamdulillah. Aku entah bila nak ada duit buat umrah. Usually, kalau my grandparent pergi umrah memang banyak souvenier yang diorang beli. I got black jubah, pashmina, many yummy chocolates, henna and air zam-II. Well, air zam-II memang wajib beli kalau buat umrah!

And today, again ada kenduri kahwin. This time, my mother punya kawan punya family punya wedding. Apakah? Hehehe. Then, ada seorang mamat yang selalu jaga makanan tu kan, perghh, handsome gila! Dah lah tinggi muka putih pula tu. Cair. But, I selalu buat bodoh kalau dia datang kat meja kitorang nak kutip pinggan and gelas kotor. Sebab takut my brother fikir lain.

So, I think that's all. Tak de lah panjang mana pun sebenarnya. Tapi, kira panjang lah ni kan. Lagi panjang daripada karangan yang I buat dalam exam hari tu. Berapa perenggan dah sekarang ni? Hurmm, 10 termasuk this perenggan. Okay, berkenaan dengan tajuk dia pula, I refer khas tu HOLIDAY. It's okay, don't be sad. We'll meet again this August and November+December+ a bit January. Okay bye, nak start buat homeworks yang tergendala tu. Baibai. Wassalamualaikum ♥

Award for My 500 Follower

Assalamualaikum,

Oyeah! Oyeah! My followers already up to 502 now. Thanks for Zati for the segmen. And, ingat lagi tak dulu-II I pernah janji nak bagi Award at my 500 follower. Well, she actually come from the same segmen. Thank you Anzulna :) This is for you :>


Sorry tak seberapa. And dafuq tepi dia tu terpotong? Urghh, sorry Anzulna. Hope awak terima seadanya :'(

June 8, 2012

Segmen : Up kan follower bawah 700 by Zati

Assalamualaikum,

Lama tak join segmen. Well, I join bukan sebab desperate sangat nak followers, but just suka-suka mengisi masa bosan time cuti :)

http://3.bp.blogspot.com/-cofwOzXOpA4/T9GYSSc4cHI/AAAAAAAAAUI/h5rXzdu8RMU/s1600/anigif.gif

I have 495 followers >///<

Freebies: Splash Watercolor

Assalamualaikum,

Okay, mood agak kureng baik sebab tengah demam. Semalam I buat ni, ingat semalam tu juga dah boleh upload, tapi time tu P1 tak boleh guna sebab tak bayar -,-' So, nah... Nak credit, silakan. Tak nak credit, silakan...


June 7, 2012

Doodle for Both of You

Assalamualaikum,

Yiellooo everyone! Hihihi, guess what happen today? Come on, very easy... Today is my birthday.. Yes June 7th 2012. My 14th birthday. Weee, well bosan sikit. But I don't care. Alright, bagi mengisi masa lapang di pagi-II hari ni, I cuba siapkan Doodle untuk 2 orang yang berhak menerimanya. Ceih ayat aku! Doodle ni untuk dua orang sekaligus sebab I malas nak buat banyak kali. So, Ainin and Aqilah take lah this doodle :) Actually doodle ni idea asal Kak Mel, saya copy je sebab tak ada idea. It's okay. Saya dah credit :)



June 6, 2012

Waddahekkk was that...?!

Assalamualaikum,

Teehee guys, actually there is nothing about the 'Waddahekkk was that...?!'. Saje make uollss suspense xD. Firstly, this is just a simple and super duper short post. I'm looking for Blogger friends right now. You know, exchange links.... I wonder if you don't mind to share your link in my blog. I have a few names, but I already forgot their links... So now I just put my closest friends name. If you interested, just drop your words at my comment box or on my telephone :).

#Thank you...


Tutorial: Like Button Right-Hand Corner


Assalamualaikum

Hehehe. I learn this from my old friend, Syaza. Yes, I found this is very useful so I think why not if I just share with you. As you see, at the bottom of this blog dah ada small button for FB Page. Whatever it is, thanks a lot to Syaza sebab ajar me how to do it! Love you like crazy lah!

For those who using blogskin just paste this code under <html> alright...

<a style="display:scroll;position:fixed; bottom:3px; right:5px;"><iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fmint-breeze.blogspot.com%2F&send=false&layout=button_count&&show_faces=false&action=like&colorscheme=light&font=verdana" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:77px; height:21px;" allowTransparency="true"></iframe></a>

By the way, when you put your blog's link make sure that there is NO http:// or it'll not going to work. Alright baby. All you have to just edit the underlined. Umm, well.... If you don't understand you can refer to this blog. She can tell you everything actually.

June 1, 2012

1st GiveAway by Nabila Medan

Assalamualaikum,

GA again guys... Tak nak taip banyak-banyak. Bai bai :)

Tag time:

Adawiyah, Izzahti, Athirah

Presents :

Lomo Camera → Untuk Seorang
Shawl → Untuk 2 Orang
Cute Keychain , Bear → Untuk 2 Orang
Cute Keychain , HelloKitty Face → Untuk 2 Orang
Cute Clip → Untuk 3 Orang
Simple Header → Untuk 2 Orang
Edit Full Blog → Untuk Seorang
Bloglist Selama Sebulan → Untuk 4 Orang
Special Doodle *yg ditempah* → Untuk 3 Orang

May 27, 2012

1st Mini Giveaway by Hajar-Official

http://2.bp.blogspot.com/-hl2Mrlp9yr8/T69qxyyUcGI/AAAAAAAAAbA/L7GDJOsOygs/s1600/ga.jpg
Assalamualaikum,

Hehehe, kebosanan dah sampai tahap dewa sekarang ni, so kita buat keputusan nak join GA ni sebab kebetulan terjumpa kan... :) Dia suruh tag 4 orang je so....

Adawiyah ~ Izzahti ~ Farah ~ Kihah

Hope to be the winner. Aamiin. :) Sekarang nak like2 sponsor pula. Babai!

May 26, 2012

We Have Our Own Varsity ♥

http://data.whicdn.com/images/29297321/tumblr_liqkamuzhi1qescwco1_500_large.jpg
Assalamualaikum,

YAY!!!!!!! CUTI WEH... CUTI....! MID-YEAR EXAM DAH HABIS!!! Hahaha, excited sikit. Well, siapa tak excited bila dapat cuti sekolah 2 minggu? Orang gila pun suka tau. xD Hehehe... Okay, this post maybe pendek je sebab tak ada idea sangat nak menaip.

Actually, kita saje je nak bagitau korang semua yang sekolah kitorang ada buat Varsity.. Hahaha. Yes, varsity. Alahai, baju yang selalu Zayn Malik pakai tu. Wait, wait, wait...

Tumblr_m23e5n1jhw1r0seiso1_500_large
Haaa, baju ni!

Okay, now korang dah tau apa tu varsity, kita nak tunjuk pula sekolah kitorang punya! Before that, sila sediakan tissue or tuala sebab takut korang menangis cemburu >///<

TADAAA~~~

Credit picture: Hakim Haziq

Smart kan...?! Yes, yes, kitorang tau tu. Sebab sekolah kitorang ni up to date sikit xD Tak de lah, jk. KV! Keramat Valley translated to Lembah Keramat or SMK Lembah Keramat or whatever yang korang nak panggil. Ia sangat comel. Kelleys pula gabungan antara Keramat + Valley = Kelleys ♥ Kita tak beli pun sebenarnya varsity ni cuma mengidam nak beli x) . Why not?! Harga dia RM75 lah... Sekarang tak tau lah diorang still ada stok or not... Kalau ada, Insyaallah kita beli. :')

For those Kelleys-ian, korang tak beli ke? Hehehe... Now,dah tak ada idea so babai and Wassalamualaikum

May 9, 2012

Sawan Rajin

Assalamualaikum,

Yup! Sawan rajin! I don't know why but benda tu tetiba datang kat I. xD Look, this is my 3rd post tonight in 30 minutes. Rajin tak? Yes! Tak pernah dalam tahun ni I buat post sampai 3 kali dalam sehari.

Another one, tadi tetiba pulak kan tersentuh habuk kat meja belajar dalam bilik, dengan tidak semena-menanya I pergi ke dapur dan mengambil dua helai tisu yang telah dibasahkan dan masuk semula ke bilik dan lap semua habuk tu. Huh?!

Last one! Jap lagi I nak buat nota PAI yang dah berbulan-bulan I tangguh nak buat and after that kalau I masih larat I nak study Sejarah jap sebab esok ada latihan pasal Bab3. Honestly, I'm crazy. And btw, sekarang dah pukul 11.47 malam. And I nak pergi buat homeworks and also study Sejarah. Hahaha, tak pernah dalam hidup I tetiba rajin nak sentuh buku Sejarah xD

Okay, good night. Wassalamualaikum.

Wordless Wednesday - I need some army

http://data.whicdn.com/images/28014941/71g6_large.gif

I'm Sorry for Both of You

404963_294542067255394_242898525753082_873606_1270422911_n_large
Assalamualaikum,

Hehehe, first, sorry sebab lama tak update, anyway who care? Oh I care! -,- Macam biasa, my answer of course because tak de idea and I have a lot of other things to do and bored and tak de idea and banyak kerja and bosan and... okay stop!

Second, sorry to pemenang contest Kelaaas Kau Blogger yang pertama dan kedua sebab I tak akan bagi hadiah untuk korang berdua sebab korang tak claim hadiah dekat I dalam masa yang ditetapkan. Yang tempat ketiga, nasib baik dia bertindak dengan segera tapi hadiah lambat sikit sebab I always tak ada masa nak rapat dengan lappy. Sekarang ni pun I update tetengah malam. Kejap lagi nak naik katil peluk batal dan tidur...! (jangan fikir lain).

Oh by the way! I tengah buat novel sekarang ni. Yeah! I pernah buat satu entry pasal novel ni beberapa bulan yang lepas or maybe tahun lepas. Urghh I tak ingat. Nak baca lagi sekali? HERE. Hahaha, bila baca balik apa yang I tulis kat situ rasa macam nak bunuh diri pun ada. Ayat merepek merapu meraban je. Anyway, ignore the cover. Masa tu newbie lagi dalam cover2 ni. Sekarang ni dah pro sikit :P

Yes! Tunggu 5 bulan baru nak start buat novel tu kan. Tapi I ubah perancangan sikit. I tak nak masukkan dalam Fan-Fic sebab I tengok sekarang ni Fan-Fic dah tak berapa menarik minat Bloggers sekarang ni. So, I just print it and let my friends baca je lah. And, I tak gabungkan Harry Potter, Narnia and Merlin. I changed to Harry Potter, Narnia and Alice in Wonderland. Baru lah kembang sikit otak korang baca cerita tu xD Sorry, lupa pulak yang korang tak boleh baca.

Anyway, cerita tu baru berapa perenggan, satu muka surat pun tak sampai lagi :P Okay, now dah lari tajuk. I dah ngantuk. So, good night. Esok nak pergi sekolah >///< Saya budak rajin pergi sekolah. Wassalamualaikum

April 17, 2012

Change Plan...

Assalamualaikum, nnah! This is a short post.

I am not using this link anymore for my Tumblr:



Now, I'm using this one:


Lots of love,
Mrs. Wana

April 5, 2012

Pemenang Contest Kelaaas Kau Blogger

Tumblr_m0pdn3mgfh1qgnplio1_500_large
Assalamualaikum,
Long time no update. Again and again. Sorry ye kawan-kawan. P1 dah lama tak bayar. That's why tak boleh update. Nak upload gambar kat FB tu tak sempat. WTS! -.-' Okay, sorry again sebab buat korang tertunggu sampai hampir 5 bulan untuk tahu keputusan contest KKB kami ni. Kami akui ini semua salah kami. So, dengan sukacitanya kami ingin memaklumkan pemenang-pemenang Contest Kelaaas Kau Blogger 2011....

.
.
.
.
.
.
.
.
.

First Place,
Prizes:
~ Angry Bird - Zahti , Facebook
~ GIF Header - Adawiyah , Facebook
~ Doodle *Your choice - Me , Facebook

Second Place,
Prizes:
~ GIF Header and Sidebar Image - Adawiyah , Facebook
~ Doodle - Me , Facebook
~ Edit Blog - Amalina

Third Place
Prizes:
~ Header - Fatihah
~ Edit your picture - Adawiyah , Facebook
~ Doodle - Me , Facebook

Kitorang hanya pilih tiga pemenang sahaja. No kompromi! Anyway, congratulation to three of you. Cepat sikit claim hadiah. Kami bagi masa 2 MINGGU sahaja.

March 17, 2012

Freebies: Header Part 2

Tumblr_m0yqhp6u3g1r8i67io1_500_large
Assalamualaikum,

'Size: 760 x 200'

http://i.imgur.com/idd4M.png
http://i.imgur.com/idd4M.png


http://i.imgur.com/SMirQ.png
http://i.imgur.com/SMirQ.png


http://i.imgur.com/HC83V.png
http://i.imgur.com/HC83V.png


http://i.imgur.com/hDWhE.png
http://i.imgur.com/hDWhE.png

March 16, 2012

Harry Potter Theme Now


Assalamualaikum,

Again. Long time no update. Well, I really really really busy editing this lovely blog. Agaga~ Childish sekejap. And.... Look at my new blog design! Grey ♥ I love grey. And kita ubah guna Denim. Dah bosan sangat guna Blogskins -.-' Wait, belum habis lagi. Yeah! Harry Potter. Tak perasan ke?

Header tu sebenarnya adalah satu quote dalam 'Harry Potter and The Order of The Phoenix'. Ayat Tonks, "Don't call me Nymphadora." Hahaha, I love the quote. VERY MUCH! >///<

And, Title2 dekat sidebar semuanya ada ciri-ciri Harry Potter. Agaga~ Who care right? One more, look at my Home button down there. 'Hogwarts'. Korang tau apa benda tu, so tak payah lah nak terangkan lagi kan.

Hmm, lately kita ni jadi macam peminat cerita Harry Potter. Huh, lepas cerita tu dah habis baru nak tergila-gilakan cerita tu. And, kita dah baca buku dia sampai yang ke-5. Actually buku pinjam dari kawan je. And, kita pun ada download cerita-cerita dia dari first sampai last. Duh! I really obsessed with it.

By the way, ada beberapa watak dalam cerita tu yang kita adore gila gila! Nak tau siapa? Wee~ I'll tell you.
1. Draco Malfoy - Tom Felton
2. Fred Weasley - James Phelps
3. George Weasley - Oliver Phelps
4. Neville Longbottom - Matthew Lewis
5. Oliver Wood - Sean Biggerstaff

Seriously, they're so charming. And, cuba tengok dekat Tweet kita kat sidebar tu. Kan ada yang kita post pasal mimpi kita dengan Tom Felton tu kan. Duh! I love it. When I woke up, I fell like, 'Oh no... Please! Sleep back! Tom! Don't go away. Wait for me...'. Gedik? I know. Mimpi tu best gila. Tak tipu. I really hope it'll come true. But, as you guys know, Tom couple dengan Jade. Kita pernah tengok gambar diorang dating dalam magazine dekat SevenE. Time tu rasa macam nak menjerit je T.T Tapi, dah bukan jodoh kitorang nak buat macam mana.

James pulak couple dengan someone named Kate, Oliver tak ingat dia couple dengan siapa. Matthew pula rasanya still single. Sean pun rasanya single lagi. But, I've one bad news, diorang semua umur 20+. Sedih gila, gila. I'm only 14. Hhhh. So pathetic. Rasanya Sean yang paling tua tapi muka dia nampak macam dia yang paling muda. Dia sungguh comel! I love him =3

Okay, I think enough for this night. I'm sleepy and belum solat lagi. Owh, by the way, pemenang untuk Contest Kelaaas Kau Blogger tu dah ada. Tunggu untuk kitorang umumkan ye.

Love,

Miss Purple

p/s: Jangan lupa Follow Tumblr kita tau. 'Lovely-Delacour'. @Tq